It's spelled O M G

Det är typ 25+ ute så jag drog bara på mig ett par ridbyxor, en piké, stall converse:en och ridhjälm och gick ner till stallet, tog med Herta också så hon skulle få komma ut och röra på sig.
Hade planerat en lugn och mysig barbacka tur på Nogger i det fina vädret, och ja, jag får nog göda upp honom några 100 kilo om det ska funka!
Han är riktigt riktigt jävla fin nu asså, visst han har fortfarande mycket mage men asså rumpan,ryggen,ansiktet,bogen,halsen, allting är så välformat nu och så sjukt mycket smalare än det var innan.
Men med det så kommer ju också mer energi fram, och idag var han helt omöjlig och det är nog såhär det kommer vara framöver...
Hoppade upp ute på stallplanen som vanligt, sen gick vi några meter innan han tvärstannade, jag skänklade på och han stegrade högt som F*N!
Och det gjorde han om några gånger, och la in några sparkningar också, så jag fick hoppa av och gå en bit med honom, och han var helt galen, skyggade för allt och när jag sen hade hoppat upp igen så stannade och stegrade/sparkade hela tiden och blåste upp sig och tacktade..
Suck på honom!
Men det gick väl ganska bra överlag, jag åkte av en gång men landade på fötterna så jag lever ändå ;)
-
Men som det verkar nu så blir det jag som får hoppa honom också, för om jag inte klarar av honom så kommer ingen som är mindre än mig heller göra det...
-
Och asså helt ärligt, ingen kan ju säga att jag är för stor för honom, visst jag är förlång men inte förstor, för då hade han inte orkat hålla på såhär med mig ;)
Ska fråga Ingrid om hon kan hänga med ner och fota oss imorn, så ska ni får se hur en övertaggade ponny ser ut!
Fast då ska jag ha på mig västen också.... ;)
Haha, här står han och blåser upp sig, ser ut som han har fetaste underhalsen xD

En awesome helg

Förlåt att jag inte bloggat någonting på hela helgen men åkte till Göteborg direkt efter skolan i fredags och har varit där hela helgen tillsammans med min kompis Sanna :)
Det har vart helt grymt, igår tillexempel så var vi på liseberg i 10 timmar, och kollade på ascoola fyverkerier på kvällen.
Och världens bästa mamma har tagit hand om Nogger hela helgen, hade aldrig klarat mig utan henne :')
Nu ska jag kanske till Jennifer, och imorgon blir det typ att rida Nogger och sen kommer min söta lilla Ingrid hit och på tisdag ska nogger typ tömköras eller nått :)
Kommentera gärna med eran bloggs namn(om du har) så jag har någonting att läsa :)

Er önskan är min lag

Anonym om Världens vackraste:
Kan du inte berätta mer om träningen , vad ni gjorde och vad Annika tyckte om honom? Fick du några bra tips?

Träningen började med att jag skrittade runt i ridhuset på långa tyglar, berättade lite för Annika om Nogger, hur gammal han är, vad vi tränat på hemma och hur långt vi har kommit, hur länge han är riden osv.
Sen fick jag fortsätta skritta runt honom på långa tyglar, så att han fick vänja sig lite mer vid ridhuset och så hjälpte Annika till att få fram en bra friskritt på honom.
Sen samlade jag ihop honom mer och mer, fick mycket hjälp med att få honom att gå förbi alla saker som han reagerade på (dörrar,ljus från utifrån och staketet som delar av ridhuset i två delar) och som vanligt.
Hon berömmde hans skritt mycket, långa stora steg, I guess we can call it vägvinnande? ;)
Sen började jag trava honom, gjorde några snettigenom men mest på fyrkantspåret och volter för att få hjälp att samla ihop honom ordentligt, jag fick kämpa mycket mer nu för att få fram honom ordentligt.
Det som också var väldigt jobbigt var i hörnen, där han inte riktigt orkade bära upp sig men han försökte iallafall så gott han kunde!
Sen fick han en lite skritt paus innan vi fortsatte jobba på traven, likadant som innan.
Sen red jag in på stora mittvolten, jobbade först lite i trav för att få till en lagom stor volt och sen började vi i höger galopp, han var duktig men det blev ganska jobbigt på volten, han göed ut mot ridhusväggen hela tiden och höll flera gånger på att springa in i väggen(haha x)) och yttertygeln gled iväg hela tiden när han gjorde så, så Annika var på mig hela tiden om att korta den. Efter några varv så vände jag ut på fyrkantspåret, fortfarande i galopp, och där gick det mycket bättre!
Sen blev det lite trav och sen en skrittpaus igen.
Sen skulle vi göra samma sak igen, fast denna gången i vänster galopp, det gick inte så bra kan jag ju säga, han fattade fel galopp hela tiden, och i detta varvet blev det ännu svårare att hålla honom på volten än vad det var i högervarvet. Gick ut på fykrkantsspåret och det blev inte mycket bättre resultat där, han fattade fel galopp eller ingen galopp alls, och så fort jag la in en galoppskänkel så gjorde han ett stort bocksprång....suck asså.
Vi höll på väldigt länge, Annika sa att om han fattade fel skulle jag direkt bryta av och fatta igen, men det gick verkligen inte! Såg säkert helt KAOS ut, och både jag och Nogger började bli riktigt trötta, och han var så himla stel i vänster sidan att han nästan började halta efter måånga försöka att fatta vänster galopp, men sen så fick jag till en fattning (med lite hjälp av Annika och en näve rudhus spån...;)) men han bytte galopp direkt, så vi försökte några gånger till men det gick inte så sen fortsatte vi på travarbetet istället.
Försökte få honom att öka traven men det var jätte svårt, han fattade galopp hela tiden och det var riktigt svårt att få honom att öka den över huvudtaget.
Och det var typ hela träningen, skrittade av honom en stund och sen hoppade jag av och gick runt med honom i ridhuset.
Vi höll på i ca 1 timme, och jag fick många småtips hela tiden.
Men det vi behöver träna på mest är ju att bygga upp muskler i vänstersidan, samt att få honom att vilja fatta galopp och liksom komma FRAMMÅT i fattningen istället för att stanna upp och slänga upp baken i luften och bocka/sparka...
Fick även beröm för hans galopp :D
Och Annika tyckte han var duktig för att vara så lite riden :)



Tror detta är när vi tränar ökad trav. :)





Världens vackraste

Precis efter fetaste bockningen..!
Inte världens stabilaste och starkaste i hörnen, men han kämpar på ändå
Det kom in en liten ljus strima mellan dörrarna, mycket läskigt och jag fick driva som f*n för att få förbi honom där, det är därför jag rider som en ko på dethär kortet ;)
-
Foto: Lisa Jernaeus
-
-
-
VAD TYCKER NI? :)
-
Lisa var inte där i början och tog kort, när han kändes som bäst, men jag tycker bilderna och ponnyn är fina iaf :D

Annika träning-bilder

Lite senare ikväll kommer bilder från annika träningen, men jag måste göra typ 400 engelska frågor nu och läsa en halv bok, på engelska, så hinner inte lägga upp dom nu!

DIE!!!!

Ska typ halshugga min data för den är helt asdum, jag sa ju att jag hade satt kameran typ på marken och filmat, och jag glömde typ av det efter ett tag så filmen är typ 45 minuter lång(o.O)och är FÖRSTOR för att lägga in på min data!?!
Ska sätta på mammas data också och koll om det går att lägga in filmen på den datan, men där har jag inga redigerings program eller nått så då måste jag fixa det först, alltså kan det dröja lite innan filmen kommer, men jag lovar att jag på nått sätt ska fixa så att ni får se den!
-
Nogger får vila idag, regnet öser ner ute och det känns bra elakt att rida honom i dethär vädret!
Hur gör ni med era hästar när det regnar?Och rider ni med sadel i regnet?
Kan ju säga att om jg hade haft riktiga lädersadlar och inte syntetsadlar så hade jag ridit barbacka varje gång det regnar.... ;)
Té Amo . Té Quiero
Jag älskar dig . Jag älskar dig

Ridfilm?

Red Nogger nere i gräspaddocken idag, gick ganska bra, han var lite pigg men det löste sig efter några varv i galopp ;)
Fick inte riktigt den där underbara känslan idg, när han gör precis som jag ber honom att göra och när det bar flyter på, idag blev det ganska mycket bockningar och protester, speciellt i vänster galopp, men jag gjorde som Annika sa och det gick till slut, kunde galoppera nästan ett helt varv i vänster galopp :)
Jag filmade lite också, eller aa jag satte kameran på en grästuva och så filmade den oss, det är inte bästa filmen, men den är ganska bra, någon som vill se?Då får ni kommentera!

Söt bild :> (Dragkedjan på mina stövlar är sönder, därav silvertejpen ;))


Snabb-blogg

Har longerat Nogger, vart hos Jennifer och tagit massa fina kort på oss och nu måste jag plugga,äta,duscha och massa annat så hinner verkligen inte blogga!
Kanske hinner göra nått mer inlägg idag, men inte helt säkert, så annars får ni klara er utan bloggning idag ;*

HAHAHAHA

Asså det där med att jag skulle köpa Bianca var ett skämt, klart jag inte ska ha en ny ponni, min prins är mitt allt och jag behöver ingen annan!
NU SKA JAG HA ROLIGT OCH GÖRA LÄXOR. PUSS 

Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ

Är förvånad över att alla frågar hela tiden när jag har tänkt sälja Nogger, även fast jag sagt det så många gånger.
Han åker ingenstans iår, och förhoppningsvis inte nästa år heller, eller iaf inte före sommaren.
Jag kommer ju definitivt ha honom hela dett året och tävla honom så mycket som möjligt, och sen får vi se hur det blir nästa år, men jag hoppas jag kan behålla honom längre än bara iår, för han är den goaste ponnyn jag någonsin haft och jag älskar honom mer än allt<3
Asså ni måste ju förstå att jag inte vet det just nu? Men han ska vara kvar så länge det bara går!

Ä L S K L I N G 

Ny hoppryttare till min prins <3

Var och kollade när Wilma hoppade d-ponnyn Bianca idag, den var så sjukt fin, och Wilma är så duktig, trots att hon är lite liten på Bianca så red hon henne jätte bra!
Och Wilma rider verkligen riktigt bra, så frågade henne om hon kunde tänka sig att hoppa Nogger åt mig, och det sa hon inte nej till! Så nu är väl tanken att jag ska hoppa honom fö att träna mycket bjudning och sånt på lite mindre hinder, och hon ska träna och tävla honom, och då på lite högre hinder, så vi får försöka få till några gånger som jag kan ha hoppträning för dom och så får vi hoppas på att det funkar bra så dom kan ut och tävla också :)
Men jag tror inte det kommer bara några somhelst problem för dom, tror att Wilma kommer klara av honom super bra om hon bara får lite tips och hjälp av mig, för han är inte lätt att rida!
Här är lite bilder på Wilma och Bianca från idag:

bara för att jag har tråkigt

Lovar du att vara ärlig?

Jadå!


 

Du heter?

Ebba Maria Louise Brink

 

 

Smeknamn?

Ebba-slebba, ebbis, ebbs och fag(fast bara Moa som kallar mig det^^)

 

Låt som när du är ledsen sörjer till?

Massor, typ en hel spotify-lista!

 

Beroende av?

Socker,facebook,rida och mina underbara vänner

 

Vad får du oftast komplimanger för?

Mitt hår och mina ögon

 

Vad säger du för att imponera på någon?

Något riktigt grymt! fast jag vet inte riktigt vad... ;)

 

 

Hur imponerar man på dig?

Man är snygg och har sexpack


 

Brukar du skratta för dig själv?

Omg jag är typ den enda som skrattar åt mig och mina skämt! xD

 

 

Vad står det i ditt senaste inkomna sms?

"Gnight"

 

 

Var bor du?

Dannike, typ mellan Borås och Ulricehamn

 

 

Trivs du där?

N E J

 

 

Äger du några converse?

Många

 

 

Vad har du för mobiloperatör?

Telenor

 

 

Är du allergisk mot något?

Nepp


 

Hur svarar du i mobilen?

"Vad vill du?" eller typ "Hej det är Ebba"


 

Vem ringde du senast?

Mamma


 

Vad sa den du senast pratade med i telefonen?

Tror det var min bror jag prata med, han sa nått om att jag var lat och kunde gå hem från stallet istället för att han skulle behöva hämta mig...


 

Sov du ensam?

Nej, sover aldrig ensam, min gosiga hund ligger alltid ijämte mig c:


 

När blev du fotad senast?

Idag :)

 

Hur känner du dig nu?

Trött...


 

Vanligaste färgen på dina kläder?

Ingen aning? :S

 

 

Hade du en bra kväll igår?

Helt underbar! Var med min underbara Jennifer<3

 

 

Favoritband?

Vet inte^^

 

Favoritdryck på morgonen?

Oboy!

 

 

När brukar du gå och lägga dig?

Typ alldeles försent...vet inte om mamma läser detta så bäst att inte skriva det, right? ;)

 

 

Är du blyg?

Oh nej! Är lite för Oblyg ibland....


 

Sysslar du med någon idrott?

Ridning


Vill du hellre ha mail än brev?

Inget av dom för kollar aldrig mailen och hämtar aldrig posten ;)


 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Jaa


 

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag?

Hahaha, ingen aning, någonting...MANLIGT!


 

Är du nöjd med ditt liv?

Ja


 

Är du bortskämd?

Hehe, jaa?


 

Vad gör du imorgon?

Skola, gå på stan,åka buss sen stallet

 

Vad är det värsta du vet?

Folk som smaskar!


 

Vad längtar du till?

SOMMAR!


 

En speciell dag du minns?

14 Januari 


 

Hur gammal är du?

14 år och 14 dagar EXAKT

 

Tycker du om någon just nu?

Ja!


 

Du samlar på?

Damm? Vänta, det är ju en bra anledning till att inte städa! ;D


 

Gröna eller röda äpplen?

Gröna!


 

Vem ringer du när du är arg/ledsen?

Hmm...beror på vad som hänt...


 

Gillar du golf?

Nej, fast måste bara säga att jag är KUNG på minigolf.endofstory


 

Vilken tid gick du upp idag?

07:17


 

Har du sovit i din egna säng inatt?

Ja


 

Snyggaste kändisen?

Ian Somerhalder <3 Cam Gigandet <3 och många fler ;)

 

Har du strumpor på dig nu?

Japp

 

 

Är det okej att gråta?

Ja


 

När grät du senast?

Kommer inte ihåg?


 

Varför?

-

 

 

Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Köpa en till häst :D


 

Bär du glasögon eller linser?

Nej


 

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder?

Nej

 

 

När går du upp ur sängen en helgmorgon?

Typ någon gång mellan 10 och 14


 

Har du någon piercing?

Hål i öronen


 

Vill du gifta dig?

Haha, nu kommer alla tjejer i världen svimma...=NEJ

 

Vill du ha barn?

Kanske...eller adoptera...verkar läskigt att ha en unge i magen...


 

Solar du ofta?

Ja, på sommaren

 

 

Är du bra på att laga mat?

Ahahahaha jag är ett skämt! Kan knappt steka pannkakor


 

Är du flygrädd?

Nej


 

Hur vig är du?

Ganska vig, kan gå ner i splitt och spagat och kan sätta båda fötterna bakom huvudet :P


 

Är du musikalisk?

Jag är seriöst GRYM på att spela gitarr, men är typ helt tondöv och sjunger som jag vet inte vad.!

 

Vad dricker du helst när du är törstig?

Coca Cola

 

 

Vilken är din favoritglass?

Ben & Jerry 


 

Tycker du om sushi?

Aldrig ätit det


 

Vad äter du helst när du kollar på film?

Popcorn eller marabou

 

 

Bor dina föräldrar tillsammans?

Nej

 

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

KVÄLL

 

Biter du på naglarna?

Ja...


Skillnad!

Haha Annika blev något förvånad när hon kommer in i ridhuset och ser mig på en lite b-ponny, hahaha!
Senast jag tränade för henne såg det ut såhär:
(ps, inte min häst.)
Och idag så red jag på min lille skit, och det vet ni ju hur det ser ut så ni behöver ingen bild på det ;P
Men hon tyckte ändå att det var kul att jag red in honom själv, och hon sa ju också att det inte är någon fara att jag rider honom eftersom jag inte väger för mycket :)
Haha men det är rätt kul ändå, alla hästar jag har haft innan har varit d-ponnyer och storhästar, och nu har jag en liiiten B-ponny xD

Go on call me Bitch, cause I'll take it as a komplimang

NEJ, jag kommer inte på hur man stavar komplimang på engelska, så lika bra att skriva det på svenska, blir bara pinsmat annars.... Haha, faaan går jag på engelska skolan eller vad?!
-
Beautiful, Intelligent, Talented, Creative, Honest

Så jävla bra är han!

Träningen imorse var helt super!
Nogger var lite spänd i början men det gick faktiskt riktigt lätt att få honom att slappna av.
Han gick super bra, men han är riktigt stel i vänster varvet och jag lyckades få honom att fatta vänster galopp och galoppera typ 7 steg, sen gick det inte mer.
Men Annika tyckte han var duktig och blev riktigt imponerad av hans stora luftiga gångarter, jag fick mycket bra tips och saker som jag ska träna på, cóch självklart så hade vi jävligt roligt! För han är så söt när han inte vill och börjar sparka osv, haha, Jennifer brukar kalla honom KungFu Panda, och det passar faktiskt för han är tjock, tror att han är bäst i världen, och han utövar en väldigt klumpig form av karate ;)
Min kompis Lisa var också i svenljunga idag eftersom hon hopptränade precis innan jag skulle träna, så hon fotade lite men tyvärr kom hon typ i mitten av passet när han började bråka och hålla på i vänstergaloppen :/ Men tror det blev lite bilder :) Och tror mamma eller Emma filmade också :D
-
Nu ska vi bara käka typ och sen om ett par timmar åker vi bort till Viktoria och kollar på d-ponnyn som jag berättade om  :)

HORSEPOSTS


Ny ponny? Kanske det kanske!;)

Imorgon efter träningen, närmare bestämt klockan tre, så åker jag och mamma bort till Vickans(Victoria Carlerbäck's) ridhus och kollar på Pay N' Jump.
Det är speciellt en ponny som vi ska kolla på, nämligen den som söta Wilma rider imorgon(hoppponnysar.blogg.se)
Ett jätte fint D-ponny sto, sjukt läcker färg, lagom ålder och den hoppar riktigt bra, den hade nog kunnat bli något stor, OCH den är tillsalut!
Och haha jaa, det hade ju inte varit fel med en ponny till eller vad säger ni...? ;)

Någon med en Samsung!?

Är det någon utav er läsare som har en Samsung Galaxy Mini som vet hur man lägger in typ filmer och bilder på datan från mobilen?
För det funkar inte och jag har ju alla filmer från igår på mobilen, men jag och Jennifer typ pratar hela tiden så vill ta bort ljudet innan jag lägger ut dom här och på fb, fick ta bort den jag la ut på fb igår när jag märkte att ljudet var kvar... :(
Så om någon av er vet hur man gör, SNÄLLA berätta!!!

HJÄLP?!

Uvex Uvision  eller  Uvex FP 3 Classic???



Trött_chey_98

Kom typ nyss hem från stallet, jag och mamma var nere och tog ut hästarna eftersom det är våran helg.
Så nu ligger jag i sängen igen och ska sova lite, är sjukt trött nej det är inte för att jag kollade på skräckfilm igår och inte kunde somna.;)
Tänkte longera Nogger idag, han har gått två ganska hårda pass dom två senaste dagarna så det får bli lite lättare idag, han ska bara springa av sig lite överskottsenergi :)
Och sen måste jag gör massa läxor och skit, USCH. Stor fet mega diss till skolan asså!
Sen ska jag börja fixa lite i8nför imorgon också, typ börja leta fram allting vi behöver ha med oss osv. :)
Men nu ska jag SOVA, byeee!

FOLLOW ME DUDES!

Follow my blog with Bloglovin

OMG HE IS SO AWESOME.I WILL NEVER REGRET THIS.

Filmen finns nu på facebook, och här är bild på hindret som vi hoppade! :)

Hade lätt kunnat hoppa dubbelt så högt men det var ganska mörkt(dock inte så mörkt som det ser ut att vara, min mobil ändrade mörkret väldigt mycket, det var ljusare irl) och jag var nöjd bara över att vi klarade av att hoppa helt själva, i galopp, med ett jämnt tempo och att han bjöd mot hindret.
-
Helt grym är han, innan vi bestämde oss för Nogger så kollade jag på fina Elitponnys och d-ponny hingstar som jag funderade på att köpa/ha på foder, och visst det hade varet kul, men jag har haft ponnyer och hästar som jag hoppat högt med, och jag har tävlat mycket, jag vet hur det är att hoppa högt och tävla, jag kan det, men det är någonting helt extra att själv ta ponnyn dit, att lära den hoppa högt och arbeta i form och allt annat som en ponny ska kunna, det är någonting alldeles extra!
-
Jag kommer aldrig någonsin ångra att jag valde Nogger. ALDRIG ALDRIG ALDRIG!
Han är det bästa som någosin hänt mig, att han är min är som en dröm,jag tror knappt det är sant och får nästan nypa migsjälv i armen ibland, och att jag en dag kommer vara tvungen att skiljas från honom är en mardröm, men vi lever i nu:et, vi njuter av varje dag tillsammans och både jag och han älskar allt dethär, att utvecklas och kämpa för att nå dom mål vi siktar mot!
Peace out bloggläsare, nu ska jag och hunde chilla jävel i soffan och dricka cola!

Det går inte beskriva med ord hur mycket jag älskar dig! <3

Hade inte tänkt rida idag, men sen vid typ åtta ringde Jennifer och övertalade mig att rida med henne, så jag fick skjuts ner till stallet av min bror och så tog jag in Nogger och sen red jag upp till Jennifer.
Vi hade bestämt att vi skulle träna typ över bommar och så, men ingen av oss orkade riva ner alla hinder och sprida ut bommarna så vi hoppade lite istället, vi tog hjälp av hennes lillasyster som hinder-höjare och vi började på ca 10 cm, och Jennifer fick rida före mig i början som draghjälp och jag vet inte hur länge vi red, men i slutet av passet hoppade jag och Nogger en 40-45 centimeters oxer, helt själva!
-
Och till er som tycker jag hoppar honom mycket, det här var det första riktiga hopp-passet någonsin, första gången jag hoppat så mycket att han blivit svettig, alla andra gånger ute i skogen så hoppar jag bara typ 1-2 språng ;)
-
Och Nogger hällsar också att jag inte är förstor för att hoppa med honom, det visade han genom att bocka mellan hindrena, och hoppa typ dubbelt så högt som hindret!
-
Och till alla er som har mig på facebook, håll utkik, för snart kommer en film på ett litet skutt upp!
Och till er som inte har det, antingen så får ni lägga till mig(Ebba Brink,ni borde känna igen profilbilden) eller överleva utan att se filmen, för det går tyvärr inte att lägga upp den på bloggen.
-
Please don't hate me for jumping my pony ;)
Och jag vill bara tillägga att Nogger är det bästa som någonsin hänt mig!!<3

En bild som min bror tog på oss innan jag red iväg,ja jag ser sjukt lång ut.Men eftersom mina tretorn stövlar är sönder så fick jag rida i mammas förlånga ridstövlar, så kunde inte böja på benen=kunde inte korta stiglädrena mera.
Åh juste, åkte av Nogger påvägen hem från Jennifer....i skritt....men det ska vi inte prata om mer nu!

Hahahaha

Vill ni veta en sak?
När jag var typ 8-11 år så samlade jag på Schleich hästar, ni vet plast hästarna som man kan köpa på BR och MyOne?
Kom och tänka på det när jag såg dom på MyOne's hemsida, jag har typ 5 stall och över 100 stycken hästar, massa bilar och transporter och lastbilar osv xD
Helt sjuk hur mycket pengar mamma måste ha lagt ner på att köpa leksaker till mig då, bara hästarna är ju över 1000 kr och sen lika mycket för varje stall! O.o
Om ni vill kan jag ta kort på alla hästar och alla andra saker jag har?
Hahaha, garvar lite åt mig själv, sjukt löjligt ju xD

Uvision Degrade

Tror jag ska köpa en Uvex Uvision Degrade hjälm, den är snygg och jag har ju en Aequus London hjälm och en Jacson hjälm nu som jag varierar mellan men ingen utav dom sitter särskilt bra, den ena är för smal på sidorna så det känns som att min skalle kommer spricka typ och den andra är typ gjord för folk med as långt och äggformat huvud.
Och på Uvex hjälmarna så kan man ju anpassa hjälmen efter huvudet och så.
Det bästa är ju att även fast jag har typ 57 så kan man köpa en i strl 60 och bara förminska den till rätt storlek.
Tycker även denna modellen av Uvex hjälmarna är snyggare än den andra Action modellen, som ser ut som en äggformad cykelhjälm, denna har mer ridhjälms form, eller hur? :)
-
-
Vad har du för hjälm? Och vad tycker du om den? :)

Now you're just somebody that I used to know

Sitter och äter glass med choklad och kola sås och kollar på världscupen tillsammans med mamma :)
Det är en italienska som rider i typ militärutstyrsel, med svartröda ridbyxor, usch säger jag bara, det var jätte fult! :s
Men det är riktigt mycket snygga hästar, om Nogger ändå var en storhäst, då hade han kunnat gå dom klasserna en dag, med mig på ryggen, det hade varit helt underbart!

SKILLNAD?

15 JANUARI 2012
-
15 APRIL 2012

Färgen, formen, storleken, jag känner knappt igen honom på den första bilden, fast han är ju sjukt söt där, och det var ju den sötnosen som jag föll för :')


Orkar inte längre...

Var ute på världens härligaste långtur med Nogger, han var helt övertaggad i början och stegrade och höll på i typ 20 min innan vi ens kom ifrån gårdsplanen och var riktigt jobbig efter att vi kommit iväg också, men ju längre vi red desto bättre gick det och på ca 1½ timme gick det från att han släppte ut sin energi på att stegra och bocka och vara allmänt jobbig, till att jobba med ryggen och bakbenen och gå bättre än han någonsin gjort, och det var nog jobbigt men han hade rejält med överskottsenergi så han orkade riktigt mycket!
-
Och när jag kom ut så kändes det mycket bättre, jag tänkte knappt på att jag är cp förkyld, men nu när jag kom hem igen så blev det piss dåligt, kan knappt andas och har as ont i halsen, typ dööööör!
Tur att min ponny är helt underbar iaf. ♥


Yummie!

Hööks har kommit ut med en ny kollektion, Go For Gold heter den.
Och asså så sjukt snygga och stilrena och ändå sjukt billiga grejer, tex en piké för 149 kr, hade den varit från KL hade man fått ge typ 600 kr mer för den, även om den såg likadan ut!
Så här får ni lite bilder på det som jag verkligen vill köpa, det hade blivit helt SJUKT snygg på mig och min snygga ponny!
Piké, 149 :-
Svettäcke, 199 :-
Sweatshirt, 299:-
Schabrak, 149 :-
Tävlingsgarderob, 129 :-
-
Den sista hade jag verkligen behövt!
Jag har typ 5 kavajer och massor med vita ridbyxor, men vill/behöver verkligen nytt av båda för det är fläckar,märken och skit överallt på dom, hur händer det då?
Jo oftast så slänger jag bara av mig kavajen i transporten...oftast på golvet... och sen står man där och ryktar av hästen och mockar och fixar, med vita ridbyxor på, eller så byter jag byxor, men då hamnar dom på golvet tillsammans med kavajen....
Jag tänker inte dölja det för er, jag är extremt slarvig och kan inte hålla ordning, mitt rum är kaos och på tävlingarna blir transporten oftast kaos innan jag ens har startat, vet inte riktigt varför, det bara, blir så ;)
-
Men vad tycker ni om Go For Gold kollektionen?
Jag tycker den är riktigt snygg!


Film på mitt hjärta ♡


TAGGA SÖNDER!!!

The big news är.......
Att jag och Nogger ska dressyrträna på söndag, för första gången i hans liv :D
Privat träning för en super duktig tränare, kommer bli helt awesome!
Jobbar på att få med Jennifer som fotograf också, som tur är så är hon inte så speciellt svår övertalad, och det är bra för hon är så sjukt grym på att fota!<3
Det kommer bli helt grymt, hoppas på att få med mig mycket bra tips och övningar hem, och såklart vill jag veta vad Annika tycker om honom, hon är en jätte bra tränare och ryttare och jag kommer sväva på rosa fluffiga moln om hon tycker om honom :3
Och det känns som att om vi bara tränar, bara efter denna gången, så kommer det snart bli en helt ny ponny utav Nogger, jag kommer fortsätta träna på allt vi gör på träningen och fortsätta med övningar oså, ska trycka in vartenda litet tips vi får i min hjärna och sen hem och träna på det tills både mina och noggers muskler är helt döda!
För jag vet att det kommer ge resultat, han kommer bli något stort och jag vet det, kanske inte iår, kanske inte med mig, men en dag kommer ni kunna se honom på dom riktigt stora tävlingarna, jag menar, ponnyn lärde sig helt själv att göra galoppombyten, säger inte det rätt mycket?
Och jag hoppas att hitta någon som kan filma också, så alla ni godingar kan få se hur grym min ponny är!
Kommer någon av er till svenljunga på söndag och kollar på oss? :)
We made it all this way, all though people still are rating us and hating us, I know we can make it 

Big news!

Klockan 21 kommer det ut någonting helt amazing på bloggen,  missa det inte!
<3

Inte så illa att vara sjuk ändå!

Pratar med mina fina vänner:
Kollar på världens bästa film:(simpsons the movie)
Och får massa fina kommentarer av er, mina underbara bloggläsare:

Sjuk

Feber, förkyld, ont i halsen, ont i huvudet, ingen bra dag idag alltså...
Jag vill verkligen inte vara sjuk, inte nu när det går så bra med Nogger, han behöver ju all träning han kan få!
Men har tagit min lediga dag till att göra lite vettigt iaf, har skrivit upp allt som behöver göras + kostnaderna för detta, innan jag och Nogger kan ut och tävla, det är bla mätning och köpa licenser och några fler saker, så om ingenting går fel så ska vi nog vara klara för lokal tävling i mitten av Maj, sen får vi se hur långt vi har kommit ridmässigt sett då, men jag tror iaf på att han kommer kunna åka ut och hopptävla då, och inte mycket senare även ut och dressyrtävla :)

HATERS GONNA HATE, EVERY DAMN TIME YOU FEEL HAPPY

Red med Jennifer idag, det var underbart, hennes lillasyster fotade oss, bilder kommer.
Sen blev jag överlycklig över en helt underbar sak, skriver om det på fb, 10 min senare är det världens debatt om att jag kommer förstöra min ponny, knäcka honom, han är ju knappt inriden osv.
Helt sjukt, min kväll är förstörd mitt hopp är krossat och jag har typ 2 personer som förstår mig.
What to do when the world is against you?
Men jag vet avd jag gör, jag vet vad han kan och vad vi klarar, vi fixar det här, sålänge någon tror på oss så fixar vi det!
<33333

Tja tja!

Blir inget ridhus idag, det snöade innan så mamma vågade inte åka och hämta transport elr så eftersom både den och bilen har sommar däck, plus att mamma inte mår bra, så vi tar det en annan gång.
Men vi har något riktigt awesome på G i helgen, det är något som jag och Nogger verkligen hade behövt, och det skulle vara as kul, så mamma ska ringa lite oså och sen ska det nog vara fixat...berättar mer sen när det är 100% säkert att det blir av! :)
-
Nu ska jag ut och rida med Jennifer, kanske ta lite kort och filma när vi rider eller nått, vi får se! :)

Svar på kommentar

anonym om Frågestund svar, första delen:
Hej!
Är det bara jag som tycker att du hoppar nogger ganska så ofta?
Menar inget dumt bara undrade!

Kan lika gärna ta upp det här eftersom antagligen någon mer tycker det.
Asså jag hoppar honom inte så ofta, jag rider honom inte ens ofta, en femåring kan ridas 5 dagar i veckan utan problem, men dom flesta rider sina femåringar 7 dagar i veckan som vilken annan häst som helst, jag rider nogger ca 3-4 gånger i veckan, och hoppar max 1 gång, kanske löshoppar honom också men det tycker han bara är roligt så det är inga problem för honom!
-
Fick också en kommentar om ifall jag skulle hoppa honom uppsuttet redan, förstår inte problem med att jag gör det? :S
Och helt ärligt, min ponny, mina beslut och jag gör som jag vill. :)

Snyggast i stan det är vi!

Jag är sjukt nöjd med min nya hårfärg, var ju hos Sanna typ hela eftermiddagen och fixade med det så kom hem sent så Nogger får vila idag.
Och imorgon ska jag och mamma kanske till Svenljunga så jag kan rida Nogger i ridhuset :)
Hoppas att vi kan åka, hade behövt det för att få igång träningen lite mera, kommer ju inte rida för tränare men det blir ju lättare för mamma att hjälpa mig i ridhuset och så kan vi ta fram bommar/upphöjda bommar också :)
Kanske fixat fotograf också så det blir mycket fina bilder också :D
-
Han kommer bli så snygg om vi kan börja göra några såna här riktigt tuffa ridpass så att han börjar bygga mer muskler :)
En söt bild på mig och bebisen som mamma tog när vi var ute på promenad för någon vecka sedan<3

Blondie är numera brownie!

Vad tycker ni?

Fick hjälp av en kompis, och mamma blev rätt så chockad när jag kom hem x)

Åkte ifrån en svartbrun ponny och kommer hem till en svart

Haha, när jag kom ner till stallet ikväll blev jag helt paff, Nogger är ju helsvart nu! :O
Tog en liten ridtur, fick sällskap tav mamma,Maléne och Gustaf som promenerade med.(fast Gustaf travade för han har så korta ben så han hinner inte emd annars x))
Blev mest lite joggning för Nogger, han var riktigt pigg, mamma försökte filma lite också, en film blev ganska bra men dom flesta blev så mörka så att man inte ser någonting, tråkigt :/
Och nu har jag fått SVEA väskan som jag beställde också, I LOOOOVE IT!
Nej nu måste jag sova, skola imorn ju!

Deli De Luca

Kom nyss hem, har sett premiären av Battleship på Colloseum, nordens största bio, det var rätt så nice att sitta i en biosal som det får plats typ 1000 pers i ;)
Och filmen var sjukt bra, Rihanna passade verkligen in i den filmen, så sjukt cool är hon!
Nu ska vi typ mysa och sen antagligen sova lite också....
Imorgon åker jag hem igen, kommer bli tråkigt efter som det är så grymt och vara här, men herrejösses vad jag saknar Nogger och Herta, mina bebisar, har inte varit i stallet eller gosat med min lilla pälsboll på flera dagar juuuu! ;O

Frågestund svar, första delen

Frågan
Svaret
Wilma:
Vad är ditt mål med Nogger detta året?
Hmm, svår fråga men det är nog att få honom såpass utbildad/musklad så att vi kan ut och tävla.
-
När tänkte du tävla med Nogger och i vad då?
Vet inget datum för första starten ännu, men det dröjer nog inte så jätte länge.
Vad det blir får vi se då, är han redo för att hoppa en bana så tar vi hoppning, kan han gå ett dressyrprogram så tar vi det, eller vem vet, kanske både och!
-
Är du noga med märkes ridsaker?
Nej, det klart det är kul med märkesutrustning, men det viktigaste är att det är snyggt och sitter bra på hästen och har bra kvalité.
-
Tycker du att du har höga/låga krav på Nogger?
Jag har nog ganska höga krav på honom, men han klarar av pressen jag sätter på honom, hade det blivit för mycket för honom så hade jag ju självklart tagit det lugnare.
-
Hur länge tror du att du kan rida han?
Jag vet inte, tycker inte jag har växt något senaste året och hoppas det fortsätter så, så att jag kan rida honom tills jag tycker han är redo för att ridas av en liten tjej/kille!
-
Skulle vem som helst få rida Nogger? t ex jag?
Vemsomhelst får absolut inte rida honom, just nu är det bara jag som får rida honom + Jennifer som har fått rida några varv i paddocken på honom.
-
Jag tycker din blogg är otroligt kul att läsa! Önskemål från mig är mer filmer när du rider Nogger! :D
KRAM<3
Tack, ska börja rida mer i paddock nu, och åka på träningar så då kommer det bli mer ridfilmer! :) Kram!<3
-
Tilda:
När ska du sälja Nogger?
Vet inte, kommer nog ha kvar honom sålänge det går, och den dagen han ska säljas kommer jag gråta som ett litet barn,haha!
-
Hur hög tror du han kommer bli?
Vet inte, men min stora dröm vore om han blev över C-ponny måttet, då hade vi kunnat ta oss långt!
-
Vet du vem som kommer ta över Nogger?
Nej, det får vi se, men han ska säljas till någon som är liten och vill satsa och kan utvecklas tillsammans med honom, och självklart, som älskar honom lika mycket som jag gör och som passar ihop med honom.
-
Hanna:
Vad är ditt mål med nogger? 
jag har följt din blogg från starten och har för mig att du har ganska höga mål (?), tänkte han är väll fem år nu, kom till dig oinriden och så är väll du ganska lång? (du ser inte lång ut nu men du växer ju och så är du ju fjorton så kommer inte kunna tävla honom så länge? :C )
Oj, det är väldigt svårt att säga, men vill kunna tävla honom och så innan han säljs, jo jag vet att jag är lång, och växer, men förhoppningsvis så växer ju han också lite till.
Jag kan ju tävla honom även fast jag är för gammal, dock får det bli på klubbtävlingar eller starta utan tävlan(dvs att man tävlar med alla andra men inte kan bli placerad)
-
jag tycker att din blogg är jättebra annars skulle jag ju inte läsa den, och du och nogger är jättefina tillsammans<3 frågan var inte menat som någonting dumt så ta det inte så! :D
Tack så jätte mycket, nejdå jag förstod precis vad du menade :)<3
-

Therese
Hur går det med Nogger ?
Det går super bra!
När tror du att eran första tävling blir ?
Blir det hoppning eller dressyr då ?
Som jag skrev till Wilma så vet jag inte, vi får se. Fast hade gärna velat starta honom till sommaren så vi kan vara med på utomhustävlingarna.
<3
Puss pårej!<3
-
Lina
Favorit mat?
Pizza
Vilken skola går du på?
Internationella Engelska Skolan i Borås(IES)
Gillar du din skola?
Nej! Haha...
Vad heter din bästa vän?
Moa Kryh(snälla börja inte stalka henne nu!;))
Har du svikit någon nån gång?
Ja...
Har du blivit sviken nångång?
Många gånger.

Tack alla ni som skrivit frågor, frågestunden är fortfarande öppen så bara att kommentera på! :)
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment

Oslo in my <3

Kan bara säga att jag älskar dethär stället!
Bor i ett as stort hus med utsikt över hela Oslo, har shoppat massor och fikar typ hela tiden, it is spelled A.W.E.SO.M.E!
Och har hittat en hästaffär, som jag ska gå in i innan jag åker hem ;)
Och glöm inte frågestunden nu!  Har haft över hundra unika sen den startade och bara fem har ställt frågor! ;)))))
Kom igen nuuuu!!!!
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment
http://noggers.blogg.se/2012/april/fragestund.html#comment
T.G.I Friday's, grym resturang!

Frågestund

Såg precis att statistiken var högre än normnalt igår, får nya läsare hela tiden, riktigt kul!
Och eftersom jag inte kommer blogga som vanligt nu så kör vi på en frågestund.
Just some simple rules:
Ni kan fråga om vad som helst
Skriver ni fler frågor än någon annan så blir ni länkade
Om det blir mer än 50 kommentarer så svarar jag i en V-logg,(Videoblogg), och jag brukar inte sitta och prata med en kamera så jag kommer faila totalt, kan bli sevärt! ;)
-
Så bara att fråga på nu, ingen fråga är för dum osv.
Jag svarar på frågorna på Måndag.

Hej finisar!

Sitter på bussen mot Oslo nu!
Gick upp halv sex i morse, tror jag sov typ 3 timmar inatt,,och tog bussen från borås till göteborg och nu från göteborg till oslo, kommer bli helt awesome och mysa med siss och typ gå ut och fika och shoppa och massa annat.
Och mamma har lovat att ta hand om Nogger, och på fredag får han nya skor också, och min bror har lovat att hjälpa till när hovslagaren kommer, så det blir nog jätte bra :)
Jag vet inte hur mycket bloggning det blir, kanske slänger in något inlägg eller lite bilder men annars blir det nog rätt dött, men jag hoppas ni klarar er ändå!
Nu ska jag äta lite och kolla på film, och kanske sova lite också?? ;)
Vi hörss, puuuuss!

Skynda skynda skynda!

Jennifer ringde nyss(och väckte mig) och frågade om jag ville åka med och fota henne på hoppträningen ikväll, så nu ska jag käka frukost, gå ner till stallet och fixa det och gå en kort promenad med nogger och sen hem igen, äta lunch och sen åka med på hoppträning, har typ 3½ timme på mig innan vi ska åka! xd
Aja, nu vet ni iaf varför det inte blir sådär jätte mycket bloggning idag, men jag kanske skriver nått mer inlägg ikväll, vifår se! :)

UPDATE: min syster ringde nyss, så nu måste jag packa också för imorgon drar jag till NORGE!!!!

Ny design

Vad tycker ni om den nya designen? :)
Dock så blir den helt dampig i Google Chrome, så hoppas inte att ni har det ;D
Jag är iallafall jätte nöjd, det är en superduktig tjej som har hjälpt mig med den, coh jag är SÅ nöjd!

Lite fina bilder:

Är det bara jag eller ser ponnyn sjukt bra ut?

Noggers första ridpass i paddock

Red ut tillsammans med min fina vän Jennifer idag.
Jag skrittade upp till henne(säger upp bara för att det är uppförsbacke hela vägen^^) och sen tog vi en lång skritt tur tillsammans.
Hon tävlade med sin ponny igår så därför blev det lite lugnare idag ;)
När vi kom tillbaka till henne så red vi lite i paddocken också, det stod massa hinder framme så jag tänkte hoppa lite med Nogger, haha, han tyckte att hoppning var en dålig idé! ;)
Han bockade som en galning, och jennifers andra ponny och hennes lillasysters ponny stod i hagen jämte paddocken och gnäggade, och då ville han ju självklart gå dit och när han inte fick det blev det stora protester i form av bockningar och stegringar!
Så Jennifer gick och ställde in Riley och hämtade ett spö till mig och sen fick vi oss en ordentlig hopplektion, och i slutet gick det superbra, han skuttade över 50 cm hinder i full galopp, jag är stolt över min lille prins :')
Sen fick Jennifer prova honom lite, hon skulle bara typ rida runt i paddocken lite och han blev sur som fan xD
Haha, bockade as mycket med henne, men Jennifer är den enda som får rida Nogger, för hon är så sjukt snäll mot hästarna, hon är ingen sån som sitter och sporrar och sliter i hästarna, hon är bara helt awesome <3
Så det gick bra tillslut, hon fick säga till honom några gånger, men han skärpte sig tillslut :)
-
Sen hoppade jag upp igenom och red igenom honom ordentligt, och asså f*n va snyggt han går!
Och överraskade Jennifer också lite när jag visade att han kan byta galopp också, hihiiii!!!!
-
Så det blev ett riktigt hårdpass idag, men tror ni han var trött för det? Inte då!
På vägen hem sen så skulla han trava och hålla på, haha, värsta super ponnyn ju med mega energi!
Blev lite bilder också, men jag fattar inte riktigt hur jag ska få in dom på datan från mobilen :S
Vi får väl se om jag kan fixa det, annars får ni klarar er utan :)
Jennifer och hennes fina ponniiiii!

Follow me @ Instagram

EbbaBrink98
EbbaBrink98
EbbaBrink98
!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ni är dom bästa!

Asså det är helt sjukt, när jag började blogga trodde jag att jag kanske skulle ha 2-3 besökare om dagen, absolut inga kommentarer och ingen skulle veta vem jag var,
Och nu sitter jag här, loggar in på blogg.se varje dag och får ett stort leende på läpparna, massor med kommentarer, statistiken stiger hela tiden och det som jag aldrig ens kunnat drömma om, personer, ni, mina underbara bloggläsare, addar mig på facebook och tar er tid att skriva ett meddlenade till mig, om hur mycket min blogg har inspirerat er, eller att ni tycker att Nogger är jättefin, fick dethär igår:
hejhej!
Jag läser din blogg och den äger! Ni är så söta tillsammans!
Hoppas du vill bli vän med mig på fb!
-
Och nyss så fick jag ett till meddelande på fb, en tjej som bad mig skicka lite filmer på mig och Nogger så hon kunde göra en idol-film, till mig!
Asså jag blir så sjukt rörd, ni är så underbara!!!
Och allt jag behöver göra, är att vara mig själv, det är nästan för bra för att vara sant!
Skulle bli jätte glad om ni lämnade en kommentar, med varför just DU läser min blogg!

Dag 3, En bild jag aldrig publicerat förut

Min Leksand keps! <3

Hoppfilmen!

Kunde inte filma när han hoppade högre eftersom han hoppade i galopp då och försökte dra iväg hela tiden x)
Men här är några skrutt, lite longering och några bilder! :)
Vad tycker ni? :D

Promenad i regnet

Tog en blöt promenad tillsammans med mamma, herta och nogger :)
Bilder kommer sen, ska äta nu!

.....

Dåliga saker med den här dagen
  1. Det snöar
  2. Det ska ska regna i eftermiddag
  3. Min data är typ sönder
  4. Min söndriga data har tappat bort hälften utav bilderna och filmerna från igår
  5. Jag är as trött för jag var uppe hela natten och lekte med min nya mobil
  6. Jag kommer inte på nått mer att blogga om...!
Aja, ska ner till stallet nu, vi hörs seeeeen! :)

TJÄÄÄÄNA!

Någon som vill se hoppfilmerna från idag???

Ny phone!


Longering och hoppning

Skulle longera Nogger idag, och har läst i många unghästböcker och måga unghästutbildare, proffesionella ryttare har sagt att om man inte har någonstans som man kan släppa hästen och löshoppa den, så går det lika bra att hoppa den med longerlina, sagt och gjort!
Byggde upp ett litet hinder och började hoppa honom över det, han tyckte det var skitkul och hoppade som en tok! Min duktiga lilla prins :)
Och när han hoppar 50 cm över ett 40 cm hinder så klart att man måste testa honom lite! ;D
Och han hoppar så sjukt bra! Jag tror att han kommer bli oslagbar i både hoppningen och dressyren!
-
Och asså jag stod och kollde på hindret hur j*vla länge somhelst, och jag fattar det knappt själv, men min lilla överviktiga omusklade b-ponny hoppade 90 cm! 90 CM!!!!
Jag filmade också, vill ni se så får ni kommentera!!!!!
Imorgon blir det också longering och på Tisdag ska jag rida ut tillsammans emd en kompis :)

I'M STANDING ON TOP OF THE WORLD

Är så sjukt glad just nu! :D
Allting går bra med Nogger, det är påsklov och jag har fått massa fina födelsedagspresenter!
Ska köpa en ny mobil för pengarna jag fick igår, mamma ska beställa en SVEA väska till mig, jag ska köpa nya Converse och har hittat superfina benskydd till Nogger som jag kanske ska beställa!!! :D
Och asså Nogger, min älskade lilla Nogger, han är så himla duktig!
Har fått massor med fina kommentarer till bilderna från igår, både här och på fb, och det är faktiskt sant allt ni säger, han har blivit så sjukt fin!!
På snart tre månader har han lärt sig mer än jag trodde vare möjligt, han är så duktig <3

JAG HETER DORIS OCH INTE BORIS OCH JAG ÄR EN VEGETARIAN!!!

AHAHAHAHAHAHAHA, jag har så sjukt trååååkigt!
Jag är den enda som är vaken, ligger i soffan och kollar på pirates of the caribbean och garvar åt att jag fortfarande tycker att Jack Sparrow är snygg :3 (tyckte det när jag var typ 8 år...)
Och jag har duckit waaaaay to much påskmust idag, blandat med överkonsumering av godis blir det en sjuk sockerkick, hehehehehihihihi sjunger hitta nemo ramsor(bla rubriken) och björn bröder låtar, hahaha Älg1:jag seeeer någoooot GRÖNT. Älg2: Traäed!
Hähä
Aja, ska återgå till mitt sjukt roliga flumm, nu kom herta också så ska mobba henne lite, :>
Grrrrrrr.......eller?

Två fina bilder till

Glömde domhär bilderna i förra inlägget, visst är dom fina? :D
Visst är min lille ponny snygg?!?!?!

Dagens outfit

Hjälm Aequus
Väst Riders Collection
Jacka Syrran ungdomsledarjacka från SvRF
Ridbyxor Hööks
Ridstövlar Tretorn Advance
-
Träns Claridge House
Sadel Claridge House allround
Padd Hööks
Schabrak Gold Medal


Ridning och photoshoot

Red med mamma och morbror idag när dom skulle gå ut och gå med hunden.
Nogger var jätte fin, red honom i ca 30 minuter nere på ängarna och han var så sjukt duktig!
Fick min morbror att fota lite också, och jag vet att jag ser förstor ut på honom, men vill bara påpeka att det var svinkallt ute och jag hade på mig 2 tjocktröjor, säkerhetsväst och ridjacka, så jag är inte så tjock egentligen!! ;)
Han var, inte så oväntat, väldigt pigg och även fast jag travade honom länge innan vi började jobba i galopp så bockade han som en liten tok när vi började galoppera och mamma och Henke(min morbror) stod och asgarva x)
Ps, bilderna är väldigt olika redogerade och det är kontsig kvalitée på vissa, men ja ni ser väl typ vad det är???;)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Sååå, avd tycker ni??? :D
Skriv, fult/fint/bra/dåligt, ja vad ni tycker helt enkelt! ;D

Födelsedagspresenter:

  • 1000 kr
  • Presentkort på Scorett(ska köpa USA Converse)
  • Beställde en SVEA väska på internet som mamma betalar
  • Nya sadeln räknades också som en födelsedagspresent
  • Ca 2,5 kg godis
Och dethär, förutom sadeln och väskan, var bara från mormor,morbror och moster, imorn(på min födelsedag,hade ju bara släktkalaset idag..) kommer jag få prensenter från min bror och min syster och kanske någon mer från mamma :)
-
Och sen fick jag också 2 stycken stora påskägg :D
Och min tjocka hund fick också ett påskägg(nejnej inte alls bortskämd...!) fast hgon tyckte mer om att tugga på pappersägget än på tuggbenen ;)

Släktkalas!

Jag fyller ju år imorgon och förra söndagen fyllde min storasyster år så idag är det släktkalas för oss.
Har fått mycket saker, mycket pengar och det är ju aldrig fel! ;)
Fast våran släkt är jätte liten, och det är bara på mammas sida, men riktigt mysigt ändå, har ätit massa god mat och fått 2 stycken stora påskägg osv.
Ska inte ner till stallet förrän senare, blir en ridtur idag, ut och busa lite, får nog bli i hoppsadeln eftersom den ligger bättre, så har jag lite större chans att sitta kvar ifall, menar när, han busar! x)
Kanske får sällskap också utav supersöta Filippa och hennes lilla ponny "Bella"(tror hon heter Stella Bell eller nått egentligen)

Dag 1, En bild som gör dig lycklig:

Hihi, tycker denna bilden är så söt!

Ett inlägg varje dag, i 11 dagar

Dag nummer:

  1. En bild som gör dig lycklig
  2. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
  3. En bild jag aldrig publicerat förut
  4. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
  5. Något jag vill göra
  6. Hoppning eller dressyr?
  7. Mitt motto
  8. Hur mina vänner beskriver mig
  9. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
  10. Någon jag skulle riskera livet för
  11. Mitt mål med ridning


Bara för att få igång bloggningen lite mer!

Fint,fint,fint!

Någonting som jag ska spara till och köpa till Nogger är ett Exklusive Horse Wear Tävlingspaket!
Det som jag tänkt spara till ser ut såhär:
Och på allting kommer det stå broderat: Ebba Brink & Nogger eller Ebba Brink
Hade varit sjukt awesome!
Fast vilken färg ska man välja då? ;)
Färgerna som finns är:
1 vit
2 klarröd
3 marinblå
4 brun
5 turkos
6 orange
7 ceris
8 olivgrön
9 ljusgrå
10 royalblå
11 lila
12 naturvit
13 röd
14 vinröd
15 kakigrön
16 grön
17 grå
18 limegrön
Alla färger kan ni se här: http://shop.textalk.se/se/artgrp.php?id=2206&grp=31697
-
Erkänn det hade vart sjukt snygg att komma på tävlingarna med matchande huva,schabrak och ridtäcke?
Och jag behöver faktiskt ett nytt schabrak alla mina är i storlek Full och är alldeles för stora på honom...
Kolla bara på detta jätte fina Gold Medal schabraket, way to big!(nu ligger det sjukt långt fram och är ändå förlångt... :()
Ganska rörigt inlägg osv, men iaf, ME WANT THA EXKLUSVE TÄVLINGSPAKET!!!

Bilder från idag!

.
Denna bilden är så härlig, min vackra powniii! <3
.
.

With the power of love, we are gonna climb to the top <3

Tömkörde idag igen, och det gick lika bra som igår!
Han var avslappnad och mjuk i båda sidorna och lyssnade jätte bra på röstkommandon (halt, sakta, trav, galopp osv..)
Började med att jogga fram honom ordentligt i båda varven och lät honom galoppera av sig lite.
Sen gjorde vi mycket öka och korta traven och han förstod precis vad jag ville och asså när han länger sin trav...! omnomnom vilken snygg ponny jag har
Vi höll på lite längre idag och han gick så sjukt bra!
Sen lät jag han springa av sig lite efteråt, och när jag väl fick honom att fatta galopp så blev han helt galen!
Och ja, man kan ju minst sagt säga att han inte var så sugen på att skritta av.... ;)
Bebisen låg och sov när jag skulle ta in honom, så vi passade på att mysa lite <3

Stor fet diss

Dagens diss går till vädret!
Det ösregnar ute, jag som hade planerat att få någon att fota mig och Nogger idag :(
Ska tömköra lite idag också, men med mina egna tömmar(lånade tömmar utav stallägaren igår) som är nästan dubbelt så långa som dom jag hade igår, så det kommer bli mycket mer galopparbete, och det är bra, både för konditionen och för muskelbyggandet.
Åh, längtar tills Nogger är en vältränad och skit musklad liten ponny utan massa vinterpäls!
Jag tror att han kommer se ut ungefär såhär:
Asså med samma steg och snygga rumpa och så.
Ponnyn på bilden är också en Welsh Mountain (bilden är lånad från hastnet.se) och ganska lik nogger, både i färg och  kroppen, tjock hals och ganska grova ben.
Fast såklart är det mycket träning han blir så snygg, men jag tror vi kommer klara det! :)
Min snygging <3

Jag älskar mina underbara vänner och bloggläsare, men haters are always gonna hate!

For your information, and you really should write this down, I never even liked you.

Woooopaaa!

Blev några bilder idag, dom sista 2 bilderna är printade från film så mobba inte den grymma kvalitén!
tyckte nogger var superfin om man tänker på hur länge han har blivit tränad ordentligt, han är så himla smart också och förstår direkt nästan alltid vad man vill att han ska göra.
Här kommer lite bilder, lämna gärna en kommentar med ad ni tycker, och var ärliga! :)

DU GÖR MIG LYCKLIG ♥

Idag var det tömkörning som stod på schemat.
Jag tänkte försöka testa honom lite mer och se hur mycket han orkar jobba i form med ryggen och bakbenen ordentligt.
Och han var så himla duktig!
Han gick som en riktig liten dressyrponny :D
Och han har sån sjuk energi asså, först så sprang han som en galning i hagen innan jag fick tag på honom, sen tömkörde jag honom i alla gångarter i ca 45 min och sen när jag släppte ut honom i hagen igen så drog han iväg i full galopp, knasen ;)
.
.
.
.
Mer än 5 kommentarer och ni får se alla bilder från idag, KOMMENTERAAAAA!!!! :D

There is only

1 thing
2 do
3 words
4 you
I LOVE YOU


Carpe Diem

Efter att vi varit på sjukhuset så åkte jag och mamma hem och åt och sen gick jag ner till stallet, det känns as konstig att röra på benet och att gå på det osv, och det gör fortfarande ont, men seriöst jag är så himla glad över att jag slipper ha gips!
Iaf, när jag kom ner till stallet tog jag in Nogger och ryktade honom ordentligt, i nästan en timme, och sen tog vi en lång härlig promenad i solen 
Det var ingen powerwalk idag utan mer en myspromenad, och riktigt härligt var det!
Blev lite bilder också, ni får ett smakprov här och sen kommer resten i ett annat inlägg :)

En av dom finaste bilderna från idag, på världens finaste ponny <3

This is what I'm made of <3


JAG ÄR SÅ SJUKT GLAD! :D

Vid halv tre idag ska jag åka och klippa mig, och direkt efter det åker jag och mamma till sjukhuset för jag ska ta av gipset!!! :D
Gjorde magnetröntgen igår(såndär när man åker in i en stor donut-formad sak) och det visade bara att det var typ blod på insidan av knät, men inget värre, så jag antar att jag får börja gå igen nu! :D
Om det inte tar alltför lång tid på sjukhuset så tänkte jag gå ner och vara med Nogger resten av dagen, mysa och rykta honom ordentligt, och om han inte verkar ha ont i magen så kanske det blir lite longering/tömkörning :)
Åh, jag är så himla glad nu, trodde jag typ skulle behöva gå med gips i flera månader, tänkt vad Nogger hade blivit förstörd då,allt vi har tränat upp nu, han har kondition för 1timmes ridpass och klarar långa jogging rundor och galoppsträckor, han hade ju blivit som han var första veckorna jag hade honom då han höll på att svimma efter att ha gått upp för en backe....
Men nu är vi på gång igen! :)
Och nu när han börjar få så bra kondis ska jag fråga runt hos lite folk som har paddockar och kolla om det finns någon som jag kan få rida i så vi kan börja longera och rida lite mer seriöst :)
GAAAAAH!!!!!!!
Är så GLAD!!!
Okej nu måste jag gå, men vi hörs ikväääll, för nu ska bloggningen upp på topp igen! :D'

Att skaffa:

Här är några saker som jag vill(ska) skaffa till Nogger, kommer bli sjukt fina outfits av det! :D

BRIE

Här komer en bild från när jag hoppade Brie, bilden är printad från film därav den dåliga kvalitén, men seriöst kolla in hästen, 120 cm och hon bara leker över det!!
Min drömhäst <3

VAD TYCKER NI? :)

Du och jag mot världen <3


STOLT

Har beställt ny header och design av en superduktig tjej, kommer bli riktigt proffsigt med skiftande bilder i headern osv, och i en riktigt fin färg också!
Men hennes internet knrånglar lite så det tar nog ett tag tills hon är helt färdig med header+design, så nu har jag gjort en header OCH satt in den, helt själv!
Är faktiskt lite stolt över mig själv ^^
Men slängde bara ihop en snabb header i photoshop på typ 10 minuter så därför blev den helt värdelös, men det får duga sålänge :)
Hittade en gullig bakgrund också, hihi :3
Så,, vad tycker ni??? :)


WHEN I GET SAD I STOP BEING SAD AND BE AWESOME INSTEAD :D

Amanda om Tävlings-sugen!:
Du ska väl inte hoppa på den lilla hästen? Speciellt inte med tanken på att den inte kan det än.!!!!
IP: 90.227.23.34

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
Jag har bara några små frågor till dig
1, hur hade du tänkt dig att han skulle lära sig hoppa om jag inte hoppar honom?
2, är det inte ganska uppenbart att jag tänker hoppa honom?
3, varför står du inte för vad du säger?
.
Och jag hoppar min ponny om jag vill, not your problem, och alla tränare osv som har sett honom tycker absolut att jag ska hoppa honom, på löshoppningen, där min hopptränare var med, var det enda han sa att jag skulle hoppa mycket och ofta och träna på att få Nogger fram mot hindrena ordentligt i både skritt och trav.
.
Och seriöst, jag bryr mig inte ett piss om dina åsikter sålänge du inte vågar visa vem du är.

▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼
◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ▼ ◄ ▲
► ▼ ◄ ▲ ► Oj, du är så snygg att jag tappade min chipspåse▼ ◄ ▲ ►
▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼▼
◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲
► ▼ ◄▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲ ► ▼ ◄ ▲


FÖLJ FÖLJ FÖLJ :D

http://www.bloglovin.com/en/blog/3383042/noggersbloggse
Haha, min ponny dampar looooooss! :D

Tävlings-sugen!

När man läser på facebook om alla som ska iväg och tävla eller har varit och tävlat så blir jag så enormt tävlings-sugen!
Jag tror att jag och Nogger kommer kunna åka ut och tävla lite iår, jag vet inte hur mycket eller vilka klasser men jag har nästan bestämt mig för att vi ska göra minst 2 starter iår! :)
Men först måste ju mycket saker fixas, Nogger måste mätas, han behöver ponnylicens och jag behöver ryttarlicens(som förövrigt är sjukt dyr numera!!!)
Jag tror vi kommer vara redo för hopptävling innan vi kan tävla dressyr, eftersom i hoppning behöver han kunna lyfta på benen, lyssna för bett och skänkel och ha ordentligt med muskler, men i dressyr behövs mycket mer och vi måste bli ordentligt samspelta först så att han lyssnar för minsta lilla tygeltag/skänkel.
hoppklasserna för ponny:
LD: A-ponny: 50 cm B: 60 cm C: 70 cm D: 80 cm
LC: A: 60 cm B: 70 cm C: 80 cm D: 90 cm
LB: A: 70 cm B: 80 cm C: 90 cm D: 100 cm
LA: A: 80 cm B: 90 cm C: 100 cm D: 110 cm
MSV B: B: 100 cm C: 110 cm D: 120 cm
MSV A: C: 120 cm D: 130 cm
LD: A-ponny: 50 cm B: 60 cm C: 70 cm D: 80 cm
LC: A: 60 cm B: 70 cm C: 80 cm D: 90 cm
LB: A: 70 cm B: 80 cm C: 90 cm D: 100 cm
LA: A: 80 cm B: 90 cm C: 100 cm D: 110 cm
MSV B: B: 100 cm C: 110 cm D: 120 cm
MSV A: C: 120 cm D: 130 cm
På löshoppningen hoppade han ca 60-70 cm, inte helt säker.
Och i skogen har vi hoppat 65 cm utan problem.
Så med rätt träning och mera muskler kan han säkert hoppa både LB och LA, eller vad tror ni? :)
.
Jag vill åka och löshoppa honom minst en gång till, och testa honom lite mera, se hur högt han verkligen kan hoppa, förra gången så var ju hindrena löjligt låga för honom, men då var all fokus på frammåtbjudningen, han hoppade ju stillastående flera gånger så han kan ju hoppa högre ;)
Sen vill jag också åka på en hoppträning, men vet inte för vilken tränare än, och många privat träningar i dressyr.
.
Och i stallet där Nogger står håller det just nu på att byggas en paddock.
Kommer bli sjukt mycket lättare att träna seriös hoppning och dressyr sen när paddocken är klar! :)
.
Och så en liten fråga till er;
Vilka klasser tror Du att Nogger och jag kan ta oss till i hoppning/dressyr?
Gamla tävlingsbilder, saknar...:


RSS 2.0